Neki od uobičajenih problema prilikom preuzimanja exe datoteka sa neta su:

  • Exe datoteke se automatski brišu, brišu se, brišu nakon preuzimanja, nestaju, nedostaju, brišu se – Ovo su neki od uobičajenih problema s exe datotekama iu većini slučajeva možete ih popraviti jednostavnim provjerom antivirusnih postavki.
  • Exe datoteka nestaje nakon dvostrukog klika, briše se – Ponekad se ovaj problem može pojaviti ako nemate administratorske povlastice. Da biste riješili problem, pokrenite exe datoteku kao administrator i provjerite da li to pomaže.
  • Windows 10 briše exe datoteke – ponekad se ovaj problem može pojaviti zbog određenih propusta. Da biste ih popravili, prebacite se u siguran način i provjerite je li problem još uvijek prisutan.

Exe datoteke nastavljaju brisati sebe, što učiniti?

  • Provjerite antivirus
  • Pokušajte koristiti siguran način rada

Provjerite antivirusni program

Ako imate ovaj problem, svakako skenirajte računalo na zlonamjerni softver. Ponekad zlonamjerni program može zaraziti vaše računalo i početi samostalno uklanjati exe datoteke. Da biste bili sigurni da vaše računalo nije zaraženo, izvršite potpuno skeniranje sustava.

Ako vaše računalo nije zaraženo, problem mogu biti antivirusne postavke. Ako antivirusni program uklanja određene exe datoteke, dodajte tu datoteku na popis izuzetaka i provjerite da li to pomaže. Alternativno, možete pokušati onemogućiti određene antivirusne značajke ili čak potpuno onemogućiti antivirusnu zaštitu.

Ako to ne uspije, možda biste trebali deinstalirati antivirusni program treće strane. Čak i ako se odlučite za to, i dalje ćete biti zaštićeni programom Windows Defender, tako da ne morate brinuti o svojoj sigurnosti. Korisnici su prijavili probleme s Nortonom i Malwarebytesom, ali imajte na umu da drugi antivirusni alati mogu uzrokovati pojavu ovog problema.

Pokušajte koristiti siguran način rada

Ako se exe datoteke same brišu, problem može biti povezan s vašim postavkama ili aplikacijama trećih strana. Da biste riješili problem, preporučujemo da uđete u Safe Mode i provjerite pojavljuje li se problem. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

Otvorite aplikaciju Postavke pomoću Windows tipke + prečica I.
Kada se otvori aplikacija Postavke, prijeđite na odjeljak Ažuriranje i sigurnost .

Na lijevom oknu odaberite oporavak . U desnom oknu kliknite gumb Ponovo pokreni sada .

Odaberite Rješavanje problema> Napredne opcije> Postavke pokretanja. Sada kliknite gumb Ponovo pokreni .
Sada biste trebali vidjeti popis opcija. Odaberite inačicu Sigurnog načina rada koju želite koristiti pritiskom odgovarajuće tipkovnice.

Kada uđete u Safe Mode, provjerite je li problem još uvijek prisutan. Ako se problem ne pojavi, možete ga početi rješavati. Neki korisnici predlažu kopiranje ili izdvajanje datoteke dok ste u sigurnom načinu rada, tako da možete i to učiniti.

Kontaktirajte nas

Možete nam poslati e-mail i mi ćemo vam se javiti, što je prije moguće!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search